
Mod de preparare
Un Flat White este o băutură de cafea formată din espresso și spumă de lapte.
În general, are o proporție mai mare de espresso față de lapte decât un Latte și îi lipsește stratul gros de spumă dintr-un Cappuccino.
În timp ce originea albului plat este neclară, proprietarii de cafenele din Australia și Noua Zeelandă revendică invenția sa.
Un Flat White se prepară dintr-un espresso dublu 50 ml (1,8 imp fl oz; 1,7 US fl oz) și aproximativ 130 ml (4,6 imp fl oz; 4,4 US fl oz) de spumă de lapte cu un strat de 5 mm (0,20 in) de microspumă.
Potrivit unui sondaj al comentatorilor din industrie, un flat white este o băutură mai scurtă cu un strat subțire de microspumă (de unde și „flat” în flat white), spre deosebire de stratul gros de spumă de pe partea superioară a unui cappuccino. Băutura are de obicei un model (latte art) la suprafață.
Modul în care se face un flat white variază între regiuni și cafenele. În Australia, considerată țara de origine, un flat white este de obicei servit într-o ceașcă de ceramică cu mâner, adesea de un volum similar 200 ml (7,0 imp fl oz; 6,8 US fl oz) sau un pahar de latte, dar flat white are de obicei mai puțin lapte și microspumă.
Băuturi asemănătoare
Flat White este similar cu un cappuccino, care este un singur espresso cu lapte încălzit și un strat de spumă groasă servit într-o ceașcă de 150-160 ml (5,3-5,6 imp fl oz; 5,1-5,4 US fl oz). Flat White, totuși, nu are stratul gros de spumă, ci mai degrabă este făcut doar cu spumă de lapte care conține microspumă. Flat White este similar cu un latte, care este espresso cu spumă de lapte, servit într-un pahar.
Un flat white are mai puțin lapte și mai puțină microspumă decât un latte.
👉 Mod de preparare: Se toarnă laptele aburit peste espresso de la o înălțime mică pentru un amestec mai neted, apoi se ridică ușor ulciorul pentru ultimele picături pentru a crea un mic punct alb deasupra. Apoi, serviți imediat pentru a vă bucura de textura și căldura supremă.
Prepar-o acasă cu boabele noastre aromate.
2017
- 89
- 0